Geschiedenis

1960 Oprichting van Th. Wouters

1960 Oprichting van Th. Wouters

Theodorus Dirk Wouters schrijft op 20 februari 1960 zijn stukadoorsbedrijf Th. Wouters in bij de Kamer van Koophandel in Amersfoort. Dit wordt gezien als de officiële oprichtingsdatum van het bedrijf dat nu bekend is onder Th. Wouters Totaal Afbouw B.V. Het eerste kantoor van Th. Wouters was de woonkamer van oprichter Dirk Wouters. Dirk deed eerst alles alleen, maar liet zich al snel helpen door zijn broer Gerard, die als opperman het stukadoorswerk onder de knie probeerde te krijgen.

1969 Gerard Smal in dienst

1969 Gerard Smal in dienst

Gerard Smal wordt aangenomen door Dirk Wouters nadat zijn militaire diensttijd erop zat. Dirk zei al eerder tegen Gerard: ‘’Als jij uit dienst komt, wil je dan bij mij komen werken?’’. Zo gezegd zo gedaan; in september 1969 had Gerard Smal in zijn uniform een sollicitatiegesprek met Dirk Wouters in de achtertuin van de woning van Dirk in Leusden-Zuid en werd uiteraard aangenomen.

1977 Theo en Frank in dienst

1977 Theo en Frank in dienst

Theo Wouters, de zoon van Dirk Wouters, gaat bij zijn vader in dienst samen met Frank van den Berg. Wie nu beide nog altijd werkzaam zijn bij Wouters Totaal Afbouw en zitten samen in het directieteam. Frank ging op zijn zestiende in dienst bij Th. Wouters en was nog leerplichtig en ging zo samen met Theo Wouters naar de stukadoorsopleiding in Nieuwegein.

1982 Uitbreiding van disciplines

1982 Uitbreiding van disciplines

Om de markt voor stukadoorsbedrijf Th. Wouters, wat inmiddels een BV was geworden, uit te breiden en zich ook meer te presenteren als afwerkbedrijf, begon zij in het begin van de jaren tachtig met het aanbrengen van afwerkvloeren.

1982 Slaapkamerkantoor

1982 Slaapkamerkantoor

Toen Theo Wouters in 1982 het ouderlijk huis aan de Koningin Julianalaan 12 had verlaten om samen te gaan wonen met zijn vriendin Jori, werd zijn slaapkamer ingericht als kantoor. Zo kon Theo met het uittypen van de facturen verhuizen van de keukentafel naar een echt bureau in het kantoor boven. Overdag was hij bezig met stukadoren en ’s avonds ging hij na het eten de administratie doen.

1985 Eerste personeelsfeestje

Toen het stukadoorsbedrijf in 1985 een personeelsbestand had van vijftien medewerkers organiseerde zij het eerste personeelsfeestje. Samen met de partners ging het gezelschap van ongeveer dertig mensen naar Woudenberg om te gaan bowlen en feesten bij Partycentrum Schimmel. Dat jaar kreeg Wouters door de constante groei ook een nieuwe werkplaats voor de stalling van materialen.

1987 Eerste uitvoerders

1987 Eerste uitvoerders

In 1987 werd Frank van den Berg na rugklachten gepromoveerd tot de eerste uitvoerder van Th. Wouters BV. Twee jaar later werd hij bijgestaan door Gerard Smal die op dat moment al 20 jaar in dienst was, niet te verwarren met zijn zoon Gerard Smal die later ook toetrad bij Wouters en tot op heden nog werkzaam als werkvoorbereider.

1988 Eerste bedrijfswagens

1988 Eerste bedrijfswagens

In januari 1988 kwamen de eerste bedrijfswagens bij Th. Wouters BV en dan nog wel met tien tegelijk. Dit waren allemaal van het merk en type Peugeot 204 met trekhaak voor een aanhanger. Sommige bedrijfsauto’s hadden geen achterstoelen, maar een soort laadbakje achter de voorstoelen. Uiteindelijk kwamen ze erachter dat zo’n kleine auto toch niets was voor een stukadoor of schilder met alle materialen van dien. Daarom werd in 1993 geleidelijk overgegaan naar de bekende Volkswagenbusjes.

1988 Theo Geurtsen als boekhouder

1988 Theo Geurtsen als boekhouder

Theo Geurtsen, de voormalige buurjongen van Theo Wouters, kreeg in 1988 de opdracht om op het gebied van lonen en loonadministratie verbeteringen door te voeren. Theo Geurtsen adviseerde later ook bij de overdracht van de aandelen tussen Dirk en Theo Wouters. Geurtsen is tot op heden nog actief bij Wouters met zijn bedrijfsadviesbureau.

1991 Drie divisies

1991 Drie divisies

Holdingmaatschappij Th. Wouters is de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid en gaat het jaar 1991 in met drie divisies: Stukadoorsbedrijf Th. Wouters, Wouters Afbouwsystemen en Wouters Afbouwtechniek. Zo konden zij binnen één bedrijf kant-en-klare kwaliteitsoplossingen op elk gebied van de afbouw aanbieden die naadloos aansloten op de werkzaamheden van de opdrachtgevers.

1991 Opening bedrijfspand

1991 Opening bedrijfspand

Het bedrijf breidt alsmaar uit en dus wordt ook het eerste kantoor te klein. Daarom laat Th. Wouters BV een nieuw bedrijfspand bouwen aan ’t Koendert 1 in Leusden. Op 1 februari 1991 werd het pand feestelijk geopend door oprichter Dirk Wouters waar zij tot 2009 zullen zitten.

1994 Gerard Smal 25-jarig jubileum

1994 Gerard Smal 25-jarig jubileum

In 1994 is hoofduitvoerder Gerard Smal, na Dirk Wouters, de eerste werknemer die 25 jaar in dienst was van Th. Wouters BV. Dit was uiteraard reden voor een feestje en dat vond plaats op 15 september 1994.

1998 Wouters Totaal Afbouw

1998 Wouters Totaal Afbouw

Omdat Th. Wouters BV al langere tijd in staat was om kleine en grote projecten als volwaardige partner binnen het bouwproces te realiseren, kreeg het bedrijf vanaf 19 januari 1998 een nieuwe naam die beter bijdroeg aan de voortgang, namelijk: Th. Wouters Totaal Afbouw BV. De naam paste ook een stuk beter bij

2009 Opening nieuw bedrijfspand

2009 Opening nieuw bedrijfspand

Wouters Totaal Afbouw is de laatste jaren verder gegroeid en om die reden is het bedrijfspand aan ’t Koendert te klein geworden. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie en die wordt gevonden: Wouters koopt een perceel bouwgrond op het industrieterrein de Wieken in Amersfoort. Op vrijdag 5 december 2008 wordt het startschot gegeven voor de eerste werkzaamheden aan de Wiekenweg 35. Vrijdag 27 november 2009 vond de officiële opening plaats,

2010 50-jarig bedrijfsjubileum

Midden in de economische crisis viert Wouters Totaal Afbouw het 50-jarig bedrijfsjubileum. Theo Wouters is trots op het afbouwbedrijf dat door zijn vader Dirk is opgericht en groot heeft gemaakt. De afgelopen jaren heeft het bedrijf het zwaar gehad door de gevolgen van de crisis. Tientallen aannemers gingen failliet, waaronder belangrijke opdrachtgevers van Wouters. Met een bescheiden reorganisatie en keihard werken door management, staf en alle uitvoerende medewerkers wist Wouters er doorheen te komen.

2017 40-jarig jubileum Frank en Theo

2017 40-jarig jubileum Frank en Theo

Op 1 juli 2017 werd het 40-jarig jubileum gevierd van Frank en Theo. Beide begonnen in 1977 als stukadoor bij het bedrijf wat toen nog de naam Th. Wouters droeg. Later groeiden Frank en Theo door tot respectievelijk commercieel directeur en algemeen directeur. In die 40 jaar hebben zij de nodige ups en downs meegemaakt zoals de kredietcrisis, maar zijn altijd overeind gebleven. Tot op heden zetten zij zich nog iedere dag in voor de continuïteit van Wouters Totaal Afbouw.

2020 60-jarig bedrijfsjubileum

2020 60-jarig bedrijfsjubileum

Op 20 februari 2020 bestaat Th. Wouters Totaal Afbouw 60 jaar. Op deze gedenkwaardige dag, drinken we traditiegetrouw om 10.30 uur koffie met gebak. We halen herinneringen op met oud collega’s en blikken terug naar 1960. De officiële oprichtingsdatum voor stukadoorsbedrijf Th. Wouters door Dirk Wouters.

2021 Terug verhuizen binnen het pand

2021 Terug verhuizen binnen het pand

In januari 2021 maakt Wouters Totaal Afbouw weer een grote stap. Tijdens de krediet crisis is het bedrijf gekrompen en moest een deel van het splinternieuwe pand verhuurd worden. Een deel van het magazijn werd omgebouwd tot een kantoor en het originele kantoorgedeelte werd verhuurd. In 2020 bleek Wouters weer gezond en dusdanig gegroeid dat er meer ruimte nodig was. In de kerstvakantie is hard gewerkt aan het vernieuwen van het kantoorpand en konden we terug verhuizen naar de originele indeling. Een overwinning na jaren hard werken in de crisistijd.

2022 Afscheid Frank van den Berg

2022 Afscheid Frank van den Berg

Vandaag neemt Frank van den Berg afscheid als commercieel directeur van Wouters Totaal Afbouw. Frank blijft betrokken als adviseur zodat de kennis en kunde binnen de organisatie blijft. Van stukadoor tot directeur, Frank heeft in 45 jaar tijd alle lagen van het bedrijf doorlopen en een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons bedrijf.